Značke

, , , , ,

Opozorilo: Nekatere fotografije na povezavah so zelo nazorne in vznemirljive. Povezave odpirate na lastno odgovornost, Kavarna Hayek ne prevzema nikakršne odgovornosti. Vsaka taka povezava bo označena s POZOR!

In memoriam: Elin Krantz, 5 let kasneje (26. september 2010/2015)

Te dni mineva pet let (26. septembra), od kar je bila multikulturna Švedska priča enemu najbolj nagnusnih zločinov v svoji novejši zgodovini. Tisto nedeljo se je 27-letna Elin Krantz, modrooka in svetlolasa Švedinja iz Göteborga, v zgodnjih jutranjih urah s prijatelji vozila s tramvajem. Iz nočnega kluba Valand se je vračala proti domu. Od postajališča Hjalmar Brantingsplatsen je ostala sama in izstopila na postajališču v bližini svojega doma v Hisingenu. Običajno to ni bila nikoli težava, saj je Švedska vedno veljala za varno državo. Toda na tramvaju je bil tudi 23-letni Ephrem Tadele Yohannes, priseljenec iz Etiopije, ki je nekaj časa živel v Združenih državah Amerike. Voznik tramvaja je kasneje povedal, da je Ephrem vidno nadlegoval Elin, videlo se je, da ji je nelagodno, in da je po izstopu iz tramvaja šel za njo.

Elin se ni vrnila domov, našli so jo na gozdnatem območju nedaleč od postaje tramvaja. Policisti in forenziki so se ob prizoru zgrozili (POZOR!). Ephrema Tadela Yohannesa so aretirali še isti dan. Priseljenec je trdil, da je slišal krike in šel pogledati, kaj se dogaja. Videl naj bi, kako sta dva neznanca posilila žensko, vendar se je kmalu izkazalo, da laže. Rekonstrukcija je pokazala, da je bila brutalno posiljena, pretepena. Najprej je pretrpela je udarec v glavo, medtem ko jo je posiljeval, jo je davil. Po posilstvu jo je vlekel po gozdnih tleh. Brezobzirni migrant jo je pustil ležati razgaljeno od pasu (POZOR!) navzdol z razkrečenimi nogami (POZOR!), nato pa je zločinec na njeno glavo in prsni koš zvalil 85 kilogramov težko skalo. Ephrem Tadel Yohannes je zločin priznal, leta 2011 je bil obsojen na 16 let zapora, po prestani kazni bo deportiran iz te skandinavske države, Elin Krantz je v spomin dobila na Facebooku svojo skupino.

Ironija je, da je Elin sebe označevala za multikulturno, bila je članica skupine »Radi imamo raznolikost«, zavzemala se je za migrante. Svojo zaupljivost je plačala z življenjem, Ephrem je imel v ZDA že bogato kriminalno kartoteko. Pri poročanju o umoru so politično korektni mediji, da ne bi vznemirjali javnosti, na sliki morilca prekrili oči, objavili niso niti polnega imena, samo starost. Prav tako multikulturni medijski mainstream sprva ni želel objaviti slik prizorišča zločina, večina je ignorirala tudi protest Švedov. levičarski in multikulturni aktivisti pa so potvarjali dejstva, da bi omilili zločin. Šli so celo tako daleč, da so razširjali govorice, češ da je imela Elin Krantz rada »črne konje« in objavili celo posnetek (POZOR!). Seveda se je izkazalo, da na posnetku ni bila nesrečna Elin. Na srečo so na Švedskem tudi neodvisni mediji, ki so vse objavili in javnosti pokazali vso strahoto tega ogabnega zločina.

Švedska se uvršča v sam vrh držav z največjim številom posilstev na 100 tisoč prebivalcev. Statistiki ugotavljajo, da sta rasti števila priseljencev in števila posilstev v tesni medsebojni povezavi.