Značke

, , , , , ,

Po družbenih omrežjih je zaokrožil tekst, ki ga je na Facebook profilu objavil Marko Petrovič. Govori o županu Montreala, ki se ni podredil zahtevam muslimanskih priseljencev, da v šolah prepove svinjino.

Tako jim je odgovoril: „Muslimani morate razumeti, da se je treba prilagoditi Quebecu in kanadskim običajem, tradicijam ter načinu življenja, saj ste se sami odločili preseliti v Kanado. (…) Za muslimane, ki se ne strinjajo s sekularizmom in se ne počutijo prijetno v Kanadi, obstaja 57 lepih muslimanskih dežel na svetu, kjer vas bodo sprejeli z odprtimi rokami in v skladu z šeriatom. Če ste si izbrali Kanado za svoj lepši dom, a ne ostale muslimanske dežele, potem se hitro prilagodite našemu načinu življenja.“ V celoti si zapis lahko preberete tukaj: https://www.facebook.com/marko.petrovic.9699523.

Podobno zgodbo sem prebral predlani, samo da naj bi se dogajala v Belgiji, kjer naj bi župan mesta Ath Marc Duvivier na enak način zavrnil muslimane. Tako za Montreal kot za Ath zapis naj ne bi držal, čeprav je vsebina taka, kot bi se morala odzvati vsaka občine, če bi prišlo do tovrstnih zahtev, ki grobo posegajo v tradicijo avtohtonega prebivalstva. Toda na žalost se popuščanje priseljencem v resnici dogaja, največ v Veliki Britaniji, Franciji in na Švedskem. V začetku leta so britanski mediji poročali, da je lokalni svet v Islingtonu v severnem Londonu prepovedal svinjino v osnovnih šolah (http://www.standard.co.uk/news/london/islington-council-bans-pork-from-menu-in-all-of-boroughs-primary-schools-10040375.html). Svojo odločitev, da na jedilnikih otrok ni več svinjine, je utemeljil: „Spremljanje vsakega otroka vsak dan, da se pri hrani izogne svinjini, je nepotreben strošek za naš majhen proračun.“ Svet se je še branil, češ da svinjina ni prepovedana, ampak trenutno ni na voljo na njihovih jedilnikih.

Je pa Chris Godfrey, lastnik mesarije Godfrey povedal, da se mu zdi odvratno, ker se potrebe muslimanskih otrok vsiljujejo večini, in nesprejemljivo, ker nimajo na jedilniku svinjine. „V tej državi je toliko religij in če bi poslušali vsako, potem ne bi ničesar jedli,“ je povedal Chris. (http://www.standard.co.uk/news/london/islington-council-bans-pork-from-menu-in-all-of-boroughs-primary-schools-10040375.html)

Sicer priporočam nekaj neodvisnih spletnih strani, iz katerih je razvidna razsežnost problematike priseljencev (predvsem muslimanskih) v Evropi in ZDA: www.swedishsurveyor.com, www.themuslimissue.wordpress.com, www.freeamericanmedia.com, http://www.jihadwatch.org/, www.barenakedislam.com, www.pamelageller.com in www.breitbart.com. Kar boste prebrali na teh straneh, v prevladujočih medijih zaradi politične korektnosti ne boste.