Značke

, , ,

Pozabite na zasege droge in orožja, pozabite na preprečevanje trgovine z ljudmi, danes se slavi carinski zaseg z zakonom prepovedanih plastičnih slamic.

»Glavni carinski urad v Pforzheimu je uspel zadati velik udarec organizirani trgovini s strogo prepovedanimi plastičnimi slamicami,« v nekoliko satiričnem tonu poroča portal Heute. Podnebna histerija tako dosega vedno nove vrhunce.

Nemška carina ni odgovorna samo za pobiranje dajatev, temveč njen vpliv seže tudi na področje varstva potrošnikov, gospodarstva in okolja. In »Uredba o prepovedi plastike za enkratno uporabo«, ki je v veljavi od 3. julija 2021, prepoveduje trg s plastičnim jedilnim priborom, kamor spadajo tudi plastične slamice.

Na predstavitvi minuli teden zaseženih predmetov so se na glavnem carinskem uradu v Pforzheimu (Baden-Württemberg) pohvalili, da so zasegli poštno pošiljko iz Velike Britanije s 5.000 plastičnimi slamicami za pitje, ki je bila namenjena restavraciji v okrožju Enz.

Portal Heute sicer ne poroča, ali bodo cariniki, ki so zasegli plastične slamice in tako pripomogli k preprečevanju globalnega segrevanja, odlikovani.