Dragi državljani Slovenije, začnite dvigovati denar z bančnih računov, privoščite si, zapravljate in uživajte, drugače bo to namesto vas z vašim prisluženim in privarčevanim denarjem naredila lopovska druščina, ki prihaja v sobane na Gregorčičevi ulici v Ljubljani.

Po poročanju Dela, bo nova vladna koalicija pod vodstvom Roberta Goloba ter asistenci Luke Mesca in Tanje Fajon sprejela koalicijsko pogodbo, ki jih med drugim zavezuje, da razveljavijo davčno reformo vlade Janeza Janše (ostala bo le splošna davčna olajšava), uvedejo progresivno obdavčitev premoženja, naklonjena je tudi »aktivaciji več kot 20 milijard evrov finančnega premoženja gospodinjstev na bančnih računih«. Kaj to pomeni?

Razveljavitev davčne reforme, s katero je Janševa vlada z novelo zakona o dohodnini sramežljivo začela z razbremenitvijo plač, bo pomenila, da boste v svoje denarnice dobili manj (manjša neto plača), država pa več. Kako je že rekel Robert Golob? Če imate več denarja na računu, ga boste zapravljali za večje neumnosti. Z razveljavitvijo davčne reforme vam bo zdaj Golob pomagal, da denarja ne boste zapravljali za neumnosti (ker ga preprosto ne boste imeli). Najbrž mu morate biti vsi tisti, ki ste glasovali za Gibanje svoboda, globoko in neizmerno hvaležni za tako helikoptersko držo in vzpostavljanja socializma v najvišjih prestavah.

Progresivna obdavčitev pomeni težnjo, da bomo na koncu procesa, ki si ga je začrtal trojec Golob, Mesec in Tajon, vsi enaki – v revščini. Davčni progresivizem predpostavlja, da človek, ki ima več, plača večji delež, kot človek, ki ima manj. Človek, ki ima 10 milijonov in plača državi milijon, ima še vedno 9 milijonov. Za progresivne to ni pošteno in zahtevajo, da plača še več. Temu se reče socializem in ne deluje. Kar neko državo naredi za uspešno, je dejstvo, da bo ta človek v podjetništvu naklonjenem okolju vlagal naprej, da bo imel še več. Zgradil bo novo tovarno, zaposloval in pomagal celi državi pri rasti. Če mu država vzame še več, tega ne bo namenila investicijam, ampak vzdrževanju velikega birokratskega aparata v javni in državni upravi, ali pa ga bo dala nevladnim organizacijam, ki podpirajo progresivno obdavčevanje. S tako politiko vlada strelja v koleno države, saj okolje ne more rasti, napredovati in povečevati blaginje, če država samovoljno jemlje kos pogačo, jo deli in prerazporeja.

Tretji napovedan ukrep (aktivacija več kot 20 milijard evrov finančnega premoženja gospodinjstev na bančnih računih) je nasploh značilen za totalitarne socialistične države. Golobu naklonjeni pravijo, da aktivacija pomeni, da bo vlada ljudem, ki imajo prihranke v bankah, ponudila ugodne pogoje za investiranje. Kar je zelo čudno, če hkrati napoveduje progresivno obdavčevanje (premoženja). Torej, če ti bo država ponudila ugodne pogoje za investiranje in boš vložil (denimo) 100.000 evrov v nek projekt, kar ti bo (ker je projekt uspešen) prineslo dodatnih 100.000 evrov, ti bo zaradi progresivne obdavčitve večino novega premoženja pobrala država. Kar je dobesedno državno suženjstvo in sprevrženo do konca. Aktivacija zato lahko pomeni samo eno: če Golobovi vladi ne boš na lep način dal svojih prihrankov, ti jih bo preprosto pobrala (nacionalizirala).

Zato, dragi državljani Slovenije, začnite dvigovati denar z bančnih računov, privoščite si, zapravljate in uživajte! Ne dopustite, da z vašim denarjem uživa lopovska druščina, ki prihaja v sobane na Gregorčičevi ulici. In zapomnite si: vsak davek je oborožen rop, brezobzirna kršitev nedotakljivosti zasebne lastnine – naj gre za davek na prihranke, dohodek, dobiček ali premoženje.

Preberite tudi:

Ekonomska demokracija Luke Mesca: kdo stoji za idejo, kdo financira promocijo in kakšna bo vloga levičarskega zavoda z imenom Inštitut za ekonomsko demokracijo?

Robert Golob, Tanja Fajon in Luka Mesec obljubljajo progresivno obdavčitev: kako deluje in kje se zalomi

Kavarno Hayek lahko spremljate tudi na YouTube kanalu.

Kako deluje progresivna obdavčitev

Zakaj se je potrebno upreti uvedbi centralnobančne digitalne valute (CBDC)?

Leto 2022: slabo leto za podnebne katastrofike