Značke

, , , , , , , , , , , , ,

(Tekst je bil objavljen na portalu American Thinker, napisal ga je večkrat nagrajeni ameriški pisatelj Blaine Lee Pardoe, pred dobo Elona Muska tudi sam večkrat na udaru levičarskih aktivistov na Twitterju.)

V petek zvečer je izšlo tretje v nizu razkritij o notranjem delovanju Twitterja. Poleg osupljivih informacij, ki so že bile objavljene, je zdaj ugotovljeno, da je bila konservativna ideologija med volitvami leta 2020 in po njih zelo napadena. Večina nas, ki smo bili tarče, je vedela, da se to dogaja, toda zaradi zanikanja Twitterja, osrednjih medijev in vodstva demokratske stranke smo izgledali le kot teoretiki zarote. Zdaj, zahvaljujoč velikemu tveganju, ki so ga prevzeli Elon Musk, Matt Taibbi in Bari Weiss, tega zmerjanja ni več.

Kar je bilo domnevno in je zdaj potrjeno, je bil Twitter v bistvu propagandna veja demokratske stranke. Strankarski uradniki so zahtevali blokiranje in utišanje vseh, od predsednika ZDA do komikov. Te zahteve so bile izpolnjene brez nadzora ali ravnovesja. Tviti so bili označeni kot lažni, iskanja so bila onemogočena, “filtriranje vidnosti” so izvajali levičarski aktivisti znotraj podjetja. Zgodba o prenosnem računalniku Hunterja Bidna, ki bi očeta Bidna lahko stala volitev, je bila neposredno zamolčana. Časopis, ki je poročal o zgodbi, je bil popolnoma blokiran.

V najboljšem primeru so bila ta prizadevanja namenjena manipuliranju z ameriškim ljudstvom. V najslabšem primeru je šlo za poskus korupcije v volilnem procesu, kar je pomenilo volilno goljufijo.

Objava novih podatkov stvari dela še bolj grozljive, še veliko slabše. FBI, DHS in nacionalni obveščevalni urad so imeli aktivno vlogo pri tej cenzuri. Te agencije so zagotavljale tedenske sestanke o odprtih preiskavah; to pomeni, da agenti v naši vladi posegajo v zatiranje svobodne izmenjave idej in misli ter cenzurirajo Američane. Nepreverjeno osebje na Twitterju je imelo dostop do kazenskih in drugih preiskav, ki še niso bile javne.

Pišem knjige, ki se osredotočajo na resnične zločine, in ne morem priti do FBI, da komentira odprte primere; in vendar so zaposleni v Twitterju dobili odprt dostop do zaupnih in občutljivih informacij. Osebno se mi zdi ta korupcija frustrirajoča. Kot Američanu se mi zdi grozljivo.

Medtem ko mnogi od nas že dolgo sumimo, da je imela globoka država vlogo pri poskusih utišanja konservativnih idej in misli, objave Twittergatea to potrjujejo. To, kar je Elon Musk objavil, je politično tako uničujoče kot prikrivanje škandala Watergate – in še vedno smo v zgodnjih fazah tega.

Izvoljeni uradniki so bili aktivni udeleženci teh dejanj proti prvemu amandmaju. Kdorkoli spremlja Twittergate, je videl dokaze o tem v lastnih dadotekah. Čeprav imena teh prizadevanj še niso bila znana, mnogi od nas upajo, da je le vprašanje časa. Dejstvo, da Demokrati zahtevajo ukrepanje proti Elonu Musku, ni nič drugega kot njihov poskus prikritja sokrivde in vpletenosti v te dejavnosti.

Nenavadno je, da večina Američanov ne pozna te zgodbe. CBS, NBC in ABC te zgodbe sploh niso pokrivali – nič minut predvajanja. Predstavljajte si, da sta Woodward in Bernstein pisala o Watergateu, vendar mediji niso hoteli objaviti njune zgodbe. Prav to se tukaj dogaja.

Zakaj o tem ne poročajo glavni mediji? Preprosto povedano, vsi so naredili točno to, kar je storil Twitter z zgodbo o prenosnem računalniku Hunterja Bidna: očrnili so konservativce in imeli aktivno vlogo pri manipuliranju z Američani. Vedo, da se zdaj morda soočajo s sodnimi pozivi kongresa, da bodo njihovi dosjeji morda objavljeni. Razmislite o čistki podatkov, ki nedvomno poteka v teh medijskih podjetjih kot posledica teh razkritij – Hillary Clinton ni edina, ki uporablja BleachBit.

Sokrivda osrednjih medijev pri tej goljufiji je kazniva. Njihove laži z opustitvijo pomenijo prikrivanje, če že ne popolno oviranje. Zvezne uslužbence, ki so bili vpleteni v to, je treba preiskati in morajo odgovarjati za to, kar so storili. Politiki, ki so imeli vlogo pri cenzuriranju drugih Američanov, se morajo soočiti z obtožbo ali kazenskimi obtožbami.

Čez dve leti se nam obetajo nove volitve. Če republikanski kongres ne bo odločno ukrepal, obstaja resnično tveganje, da bo kljub tem osupljivim razkritjem (prihaja jih še več) vse skupaj zakrito in pozabljeno. Brez odgovornosti se ne smemo soočiti z novimi volitvami, kjer je igralno polje še vedno nepravično in neuravnoteženo.

Hvala Elon Musk!