Značke

, , , , , , , ,

Sebastian Kohn je gej. In strokovnjak za spolno zdravje. Ko se je 24. junija v New Yorku začela parade ponosa, je občeval z več moškimi. Njegovo telo so obiskale opičje koze in se tam zadrževale tri tedne. Zdaj pravi, da ni kriva njegova homoseksualna promiskuiteta, ampak »sistem«. Vsaj tako je povedal za do njegovih spolnih navad zelo razumevajoči Guardian.

39-letni Šved živi v Brooklynu. Dela kot strokovnjak za javno zdravje in je vodja newyorškega oddelka fundacije Open Society levičarskega milijarderja Georgea Sorosa. »Zadnje desetletje se moje delo osredotoča predvsem na spolno in reproduktivno zdravje ter pravice, zato sem izbruh opičjih koz spremljal od samega začetka,« je Kohn povedal za britanski časopis.

Ker je strokovnjak za spolno zdravje, se je očitno zavedal, da so geji najpogostejši gostitelji opičjih koz. Zato se je na parado ponosa želel pripraviti in zaščititi. 23. junija se je hotel cepiti. A ni dobil termina. Po vsej verjetnosti mu je razum narekoval, naj se letos drži nazaj, toda nagon je bil očitno močnejši: na paradi si je dal duška in, kot je priznal Guardianu, imel spolne odnose z več moškimi.

Zdaj je zelo kritičen do sistema in krivi oblasti v Združenih državah Amerike, ker se slabo spopadajo z izbruhom opičjih koz.

»Vse skupaj se zdi kot velik neuspeh, ki se ne bi smel zgoditi, zlasti dva meseca in pol po izbruhu. Če je nekdo, kot sem jaz, ki je dolgo dela na področju spolnega zdravja, tako težko krmaril, si ne morem predstavljati drugih. Poznam več ljudi, ki samo sedijo doma in trpijo neznosne bolečine, ker ne dobijo podpore, ki jo potrebujejo,« pravi Kohn.

Ameriški Šved je za britanski dnevnik zelo podrobno opisoval izpuščaje in druge simptome opičjih koz. Do bralcev Kavarne Hayek bomo obzirni, zato opisov ne bomo povzemali. Napišimo le, da se je Kohn čudil, da je imel izpuščaje povsod po telesu, le na ´tistem´ izpostavljenem mestu ne.

Ko je sicer obiskal zdravnika, se je izkazalo, da nima samo opičjih koz, ampak so si moški med seboj izmenjevali tudi bakterijo gonokok, ki povzroča gonorejo.