Značke

, , , , , , , , , ,

»Evrabija se je rodila v teh letih energetske krize, evropske šibkosti in velikega vzpona islama. Zveni znano?« je zapisal italijanski novinar in avtor Giulio Meotti v članku ´Bruselj: prestolnica Evrope ali Evrabije?´ na portalu Gatestone Institute.

O Evrabiji, političnem načrtu, ki se je rodil pred pol stoletja s ciljem, da Evropa postane privesek ali kolonija arabsko muslimanskega sveta, sem pisal že leta 2015 (´Šifra: Evrabija´). Stvari ne mislim ponavljati, osredotočil se bom rajši na zapis Meottija, ki se sprašuje, ali je Bruselj prestolnica Evrope ali Evrabije.

Francoski časopis Le Figaro je pred petnajstimi leti napovedal, da bo Bruselj, sedež evropskih birokratov, čez 20 let evropska prestolnica muslimanov. To se je že zgodilo. Samo še četrtina prebivalcev širšega območja Bruslja je Belgijcev, 39 odstotkov ima tuje korenine, 25 odstotkov je tujcev. Prevladujejo seveda muslimani.

Sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja je bilo v Bruslju samo šest mošej, v zgodnjih osemdesetih letih 38, danes jih je že 80. Samo v Molenbeeku, eni od 19 občin v bruseljski regiji, jih je 25.  Kaj je to, če ne islamizacija? Molenbeek je tudi sicer območje, od koder je prišla večina islamskih teroristov, je prostor, od koder se je islam razširil po Bruslju, Belgiji, od koder se islam širi po Evropski uniji.

Islamizacijo spremlja dekristjanizacija. 36 od 110 cerkva v Bruslju bo spremenilo svojo uporabo. S tem bo imela evropska prestolnica več mošej kot krščanskih cerkva. Dobrodošli v prestolnici Evrabije. Tudi zato lahko predsednik Islamskega kulturnega centra Belgije Brahim Laytouss na vprašanje, kje bomo čez 50 let, izjavi: »Vsa Evropa bo muslimanska.«

Islam je našel zaveznike na levici. Kaj to pomeni, kaže primer iz Bruslja. Socialisti in Zeleni so v parlamentu glasovali, da se obredni zakol živali ne prepove. Le Monde je to poimenoval ´fenomen skupnosti´.  

»Največja oblika kulturnega rasizma v današnji Evropi je obnašanje evropskih elit, ki podpirajo to spektakularno spremembo civilizacije in cenzurirajo kritike,« je zapisal Meotti. Njegov članek si lahko preberete TUKAJ.