Značke

, , , , , , ,

Osnutek poročila o »rasni pravičnosti, nediskriminaciji in proti rasizmu v Evropski uniji« (EU) vsebuje elemente, ki bodo uporabljeni za spodbujanje politik proti beli rasi in proti avtohtonim prebivalcem in narodom na stari celini, opozarja evropski poslanec Tom Vandendriessche, član Skupine za identiteto in demokracijo in tudi član Odbora za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (LIBE), ki je poročilo pripravil.

Poslanec iz Belgije je za portal Breitbart razkril nekatere podrobnosti. Vsebina dokumenta se osredotoča na »strukturni in institucionaliziran rasizem«, Osnutek ima korenine v levičarski ideologiji in bo uporabljen za spodbujanje za politike, ki diskriminirajo etnične Evropejce, je prepričan: »Sistemski ali strukturni rasizem ne temelji na dejstvih, ampak je marksistična teorija.«

Osnutek poročila, ki je bil dokončan v začetku maja in interno objavljen pretekli teden, se na spletni strani Evropskega parlamenta težko najde. Ampak se  najde. Preberete si ga lahko TUKAJ. Kdaj bo poročilo obravnavano in dokončno sprejeto, še ni znano.

Poročilo je napisano v duhu kulturnega marksizma in je sramotnejše od poročila, ki ga je parlamentarna skupščina Sveta Evrope v zvezi z islamom (»Prispevek islamske civilizacije k evropski kulturi«) sprejela septembra 1991. Če je takratno poročilo, kateremu se je uprl samo norveški parlamentarec Hallgrim Berg, ponižalo evropsko civilizacijo in krščanske vrednote ter staro celino še bolj odprlo islamu, je to poročilo namenjeno uničenju nacionalnih kultur, odpravi tradicionalnih vrednot in zatiranju bele rase.

Poročilo ogroženost posameznih avtohtonih nacionalnih kultur, tradicij in prebivalcev ne omenja. Pisano je tako, kot da so v Evropi že tisočletja živeli arabski narodi ali prebivalci Afrike. Poleg Romov naj bi bili ti najbolj ogroženi. Nasproti jim stoji zlobni beli človek, še posebej »skrajna desničarska čustva in ideologija«, ki predstavljajo resne izzive EU.

Izhodišče je, da se prizna »strukturno razsežnost rasizma, ki ima zgodovinske korenine vse do kolonializma in suženjstva«. LIBE mirno zapiše, da jih je na »pravo pot« usmerilo gibanje BLM. »V odgovor je bilo sprejetih veliko pozitivnih korakov. EU je nato sprejela več političnih dokumentov, vključno z Unijo enakosti: akcijski načrt EU za boj proti rasizmu 2020–2025 in vzpostavila položaj koordinatorja EU za boj proti rasizmu,« piše.

Jasno je zapisano, naj posamezne članice EU čimprej sprejmejo ukrepe in zakonodajo, ki bodo zaščitile žrtve rasizma, ter sprejele ali spremenile kazensko zakonodajo, ki bodo z vsemi sredstvi (umetno inteligenci, protiterorističnimi ukrepi in drugim nadzorom) preganjali tiste, ki ne bodo delovali in živeli tako, kot predvidevajo smernice za boj proti rasizmu in diskriminaciji ter za enakost spolov.

»To moramo končati tukaj in zdaj ter zagotoviti, da se bodo diskriminacija, strukturni in institucionalizirani rasizem, ki je zakoreninjen v zgodovini in je še danes zelo živ, resno obravnavali v naši EU. Pomembno je, da se rasizem in diskriminacija obravnavata z intersekcijskim pristopom, saj le takšen pristop lahko utre pot resničnim spremembam v družbi,« piše v osnutku poročila in s prstom kaže na avtohtone evropske narode, ki zavračajo, da bi sprejele invazivne kulture z drugih celin.

»Internet je postal prizorišče, kjer se storilci svobodno izražajo in nekaznovano delijo svoje sovraštvo. Čas je, da prek spleta naredimo konec divjemu zahodu,« je še zapisano, hkrati pa poročilo priznava, da je prav splet še edino mesto, kjer je vsaj delno uveljavljena svoboda govora. Toda očitno želi EU tudi to zatreti.

Osnutek poročila je le zadnji kamenček v progresivnem križarskem pohodu proti evropski tradiciji, zgodovini in kulturi, meni Vandendriessche. Bruselj očitno ne priznava, da je Evropa brez priseljencev in kultur z drugih delov sveta že dovolj raznolika.