Značke

, , , , , , , ,

Saul David Alinsky (1909-1972) je bil pisatelj. Njegova najbolj znana knjiga je Pravila za radikalce, njegova pravila so doživela več interpretacij in povzetkov. Eden boljših se mi zdi članek Garreta Geera, kako levičarji (in tudi sodobni desničarji) ustvarjajo socialno državo. Obstaja 8 pravil.

  1. Zdravstveno varstvo

    Nadzorujte zdravstveno varstvo in nadzorovali boste množice.

  2. Revščina

    Povečajte stopnjo revščine na najvišjo možno raven. Revni ljudje so lažje vodljivi in ne bodo se upirali.

  3. Dolg

    Povečajte dolg, kolikor le morete. Na ta način boste lahko povečali davke, kar bo povečalo revščino.

  4. Nadzor nad orožjem

    Prepovejte posest orožja posameznikom, s tem boste odstranili nevarnost, da bi se ljudje lahko branili pred vlado, hkrati pa boste ustvarili policijsko državo.

  5. Blaginja

    Prevzemite nadzor na vseh področjih življenja državljanov (hrana, stanovanja, plače itd.).

  6. Izobraževanje

    Prevzemite nadzor nad tistim, kar ljudje berejo in poslušajo. Prevzemite nadzor nad tistim, kar se otroci, dijaki in študentje učijo na izobraževalnih ustanovah.

  7. Religija

    Ločite verovanje v Boga od vlade in šol. Povedano drugače: ločitev Cerkve od države.

  8. Razredni boj

    Razdelite ljudi na bogate in revne. To bo povzročilo nezadovoljstvo in lažje boste dodatno obdavčili bogate in delili med revne.

Se vam zdijo pravila znana? Se vam zdi, da se po njih ravnajo politične elite po vsem svetu? Imate občutek, da se teh pravil v sodobnem svetu držijo tako na politični levici kot na politični desnici? In da Slovenija ni nobena izjema?

To so „koristni idioti“, ki so uničili vsak narod, nad katerim so prevzeli moč in nadzor. In večina držav je na dobri poti v prepad.