Značke

Državljana Savdske Arabije, svetovne prvakinje v kršenju človekovih pravic in omejevanju svobode, so v Los Angelesu aretirali zaradi omamljanja in posilstva več žensk (http://www.nydailynews.com/news/crime/saudi-prince-arrested-sex-assault-los-angeles-article-1.2374044). Dobra novica za žrtve je, da ni imel diplomatske imunitete (kot je to običajno pri bogatih Savdijcih) in da bo najbrž obsojen. Za ameriške zapore je znano, da ne marajo posiljevalcev, zato bo Abdulaziz Al-Saud prišel iz zapora povsem drug človek.

Znana britanska militantna feministka Julie Bindel, sicer tudi kolumnistka, kakopak, Guardiana, v intervjuju za portal RadFem Collective pravi, da upa, da heteroseksualnost ne bo preživela proces liberalizacije žensk (http://www.radfemcollective.org/news/2015/9/7/an-interview-with-julie-bindel).

Liberalni portal Tko je John Galt ima nekaj zanimivih tekstov. Tokrat priporočam tekst Država je kriva za vse (https://tkojejohngalt.wordpress.com/2015/09/22/drzava-je-kriva-za-sve-1/).

Papež Frančišek ne razume ekonomije, najbrž je marksist in komunist, tudi Jezus Kristus, če bi bil še živ, bi zavrnil Frančiškov pogled na gospodarstvo, pišeta Matt Welch in Anthony L. Fisher (https://reason.com/blog/2015/09/26/does-pope-francis-understand-economics?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+reason%2FHitandRun+%28Reason+Online+-+Hit+%26+Run+Blog%29).

Po drugi strani pa dopisnik RTV SLO Edvard Žitnik potvarja besede papeža, ki jih je izrekel v ZDA. (http://24kul.si/laznivi-edvard-zitnik?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter).

Prevod več tekstov, kako si muslimani, ki pridejo v Evropo, razlagajo svobodo: posiljujejo ženske in urinirajo po njih (http://pandora.kreativisti.org/njemacka-imigranti-mokre-po-zenama-ali-to-zapravo-nije-problem/)

Lawrence Reed je objavil novo knjigo. Pravzaprav gre za niz njegovih esejev, kjer demantira nekatere levičarske mite in klišeje (http://fee.org/resources/topics/cliches?page=1).

Bloger Katkapital razlaga, kako vemo, da ne živimo v neoliberalnem kapitalizmu, kot to pravijo levičarji (http://katkapital.com/kako-znamo-da-ne-zivimo-u-liberalnom-kapitalizmu/).

Eileen F. Toplansky na portalu American Thinker o tem, kako z lahkoto te levičarji obtožijo rasizma (http://www.americanthinker.com/articles/2015/09/am_i_still_a_racist.html).

Zanimivo poročilo o vrednostih različnih fakultetnih diplom (https://cew.georgetown.edu/wp-content/uploads/2014/11/whatsitworth-complete.pdf).

Zanimiv članek na spletni strani švedskega inštituta Karolinska o tem, da ni treba piti toliko vode, kot nam to svetujejo v medijih (http://ki.se/en/research/stop-gulping-away-youre-not-short-of-water).