Značke

, ,

Ko poslušate levičarje, morate biti zelo pozorni, kaj govorijo. Uporabljajo kup fraz in besednih zvez, za katere mislite, da jih poznate, da besede pomenijo, kar pomenijo, ker ti tako pravijo zdrav razum in izkušnje, vendar se izkaže, da levičarji z nekaterimi pojmi mislijo povsem nekaj drugega. Zdi se, da je poskus definiranja teh izrazov, ki jih uporablja levica, Sizifovo delo, ker jih ves čas dopolnjujejo in jim dajejo nek drug pomen, kljub temu bom poskusil narediti slovarček izrazov, kaj za levičarje pomeni nek pojem. Ne bo sicer povsem izvirno, ker sem si pomagal z definicijami ameriškega pisatelja britanskega rodu Johna Derbyshira (https://en.wikipedia.org/wiki/John_Derbyshire), ki so objavljena na spletu (http://www.johnderbyshire.com/Opinions/Spoofs/devilsdictionary.html), in hrvaškega blogerja nReakcija (www.nreakcija.wordpress.com), ki je vendarle geografsko bližje (https://nreakcija.wordpress.com/2014/04/14/rjecnih-sasvim-znanih-pojmova/). Nekateri pojmi in razlage so dodani, ker so pač izvirno slovenski. Tako je nastal ta slovarček pojmov za razumevanje levičarjev.

AKTIVIST – Borec za pravice, plačan iz domačega ali tujega proračuna.

ANTIFAŠIST – Borec proti desni politični opciji, kapitalizmu in prostemu trgu. Meni, da je svoboda govora omejena (glej SVOBODA GOVORA).

ATEIST – Dober državljan.

BREZPLAČNO ŠOLSTVO – Šolstvo, ki ga plačujejo davkoplačevalci in je pod nadzorom levičarskih pedagogov.

BREZPLAČNO ZDRAVSTVO in 100-ODSTOTNA PISMENOST – Oblika življenja na Kubi, ki jo razumejo diplomanti družboslovja, kubanski migranti v ZDA pa ne.

CENZURA – Dejanje, ko državni organ zavrne izplačilo javnih sredstev kulturnikom, nevladnim organizacijam, homoseksualnim skupinam in drugim.

ČLOVEKOVE PRAVICE – Neodtuljiva pravica do iPhona, LED televizorja, hiše z bazenom, vode, interneta, gozda, avtomobila in dobro plačane službe v javnem sektorju (najmanj 10.000 evrov bruto).

DAVČNE OLAJŠAVE ZA BOGATE – Davčne olajšave.

DARWINIZEM – Ideja, ki poganja zlobne elite neoliberalnega kapitalizma.

DEMOKRACIJA – Prevlada levičarskih idej. Nasprotno od tiranije (glej TIRANIJA).

DIALOG – Proces, kjer oseba višje v hierarhiji predava principe politične korektnosti, oseba nižje v hierarhiji pa jo posluša in hvali.

DRASTIČNO ZMANJŠANJE JAVNEGA SEKTORJA – Drastično zmanjšanje delovne obremenitve zaposlenih v javnem sektorju.

DRHAL – Skupina državljanov, ki pred sodiščem mirno protestira proti krivicam v sodstvu. Nasprotno od mirnih protestov (glej MIRNI PROTESTI).

DRUGAČNOST Uvajanje šeriatskega prava v Evropi.

DRUŽBENI DOGOVOR – Dogovor med sindikati javnega sektorja za družbeno spremembo. (glej DRUŽBENA SPREMEMBA)

DRUŽBENA SPREMEMBA – Povečanje davkov za povečanje javnega sektorja in boljše plače javnih uslužbencev.

DRUŽINA – Preživela oblika skupnosti.

DRŽAVLJANSKE PRAVICE – Pravice, ki jih imajo podporniki leve (glej LEVA POLITIČNA OPCIJA) in sredinske (SREDINSKA POLITIČNA OPCIJA) politične opcije.

DRŽAVLJANSTVO – Zastarel in rasističen institut, ki nezakonitim priseljencem v neki državi onemogoča, da bi sodelovali na volitvah.

DRŽAVNA PODJETJA – Oblika programa državne pomoči zaslužnim svetovalcem, lobistom, nekdanjim ministrom, agencijam in drugim.

DRŽAVNE INVESTICIJE – Zapravljanje denarja davkoplačevalcev.

DUHOVNIK – Pedofil.

DVG – Angleško Designated Victim Group. Kratica za žrtve vseh skupin ljudi, razen tistih, ki v sebi nosijo izvirni greh patriarhalnosti (moški), rasizma (belci), verskih zločinov (katoličani) in heteronormativnih prestopkov (heteroseksualni moški).

EKOFEMINIZEM – Prepričanje znotraj ekologije (glej EKOLOGIJA), da je ženska del narave, ne človeka.

EKOLOGIJA – Prepričanje, ki temelji na dualizmu Narava – Človek, kjer je narava vir vsega dobrega, človek pa vir vsega slabega.

EKONOMIJA – Znanstveno dokazana in racionalna je vsaka ideja, ki poveča politično in ekonomsko moč nas in naših prijateljev.

ENAKOST: Degradacija produktivnega dela prebivalstva prek kraje denarja z davki in omejevanja podjetniške svobode. Enakost je najsvetejša dogma levice.

EPIDEMIJA – Človeško delovanje, ki ni povezano z zavestnim ravnanjem (na primer epidemija nasilja, droge, mladostniških nosečnosti).

EVOLUCIJA – Ideologija za zatiranje revnih.

FANATIZEM – Izražanje konservativnih mnenj in podpora prostemu trgu.

FEMINIZEM – Skupek čustev grdih in nesrečnih žensk ter moških, ki jim primanjkuje testosterona, ki rezultirajo v politična, družbena, ekonomska in verska stališča.

GOSPA – Homofoben (glej HOMOFOB) izraz za poročeno žensko.

GOSPOD – Homofoben (glej HOMOFOB) izraz za poročenega moškega.

GOSPODIČNA – Seksističen izraz za neporočeno žensko.

HBD – Angleško: Human Biodiversity. Družbeni konstrukt desničarjev, po katerem se ljudje med seboj razlikujejo po genetskem poreklu, višini, barvi kože, barvi oči, laseh in drugem.

HINAVŠČINA – Prepričanje v obstoj moralnih vrednot.

HOMOFOB – Človek, ki meni, da penetracija moškega splovila v moški rektum ni najsvetejše duhovno in telesno dejanje v spolnosti. Homofob se po zlobi lahko primerja z rasistom (glej RASIST).

HOMOFOBIJA – Ideologija homofobov (glej HOMOFOB).

ILEGALNI MIGRANT – Oseba, ki ob vstopu v tujo državo lahko krši zakone in je upravičen do socialne pomoči.

INDIVIDUALNOST – Grabežljivost, sebičnost. Nasprotje kolektivnosti (glej KOLEKTIVNOST).

INTELEKTUALEC – Politično korekten družboslovec.

ISLAMOFOB Zagovornik islamofobije (glej ISLAMOFOBIJA).

ISLAMOFOBIJA – Prepričanje, da musliman nima pravice vdreti v uredništvo Charlie Hebdo in postreljati karikaturiste.

IZDAJALEC – Človek, ki v zasebnem sektorju dela za manjšo plačo kot jo od delodajalca zahteva sindikalist.

IZOBRAŽEVANJE – Dejavnost, ki jo v kratkih časovnih intervalih med političnim lobiranjem in počitnicami opravljajo člani sindikata vzgoje in izobraževanja.

JAVNI SEKTOR – Program pomoči za levičarje (sociologe, humaniste, filozofe in druge).

JAVNI USLUŽBENEC – Človek, ki se žrtvuje za državljane. Je vzor vsakemu zaposlenemu v zasebnem sektorju, kako je treba deliti. Nasprotje podjetniku. (glej PODJETNIK)

JAVNO DOBRO – Državna lastnina, s katero za svoj žep in na strošek državljanov upravljajo državni birokrati.

KAPITALIST – Človek, ki krade denar javnemu sektorju in sindikatom ter tako kopiči bogastvo, ki ga noče deliti z drugimi.

KLEROFAŠIST – Človek, ki meni, da lahko njegovo versko prepričanje vpliva na njegova politična stališča.

KMEČKO – Negativno, slabo, neumno, nazadnjaško, konservativno.

KOLEKTIVNOST – Nesebičnost, skupnost. Nasprotje individualnosti (glej INDIVIDUALNOST).

KOMUNIST – Oseba, ki nedvoumno deluje z najboljšimi nameni, čeprav obstaja velika verjetnost, da so njegove teorije zmotne.

KONSERVATIVNO – Proti levo.

KONTROVERZEN – Konservativen.

KSENOFOBIJA – Nagnjenost ljudi, da se povezujejo s sebi podobnimi.

LEVA POLITIČNA OPCIJA – Napredna, miroljubna, človekoljubna politična opcija.

LGBT – Magični akronim Svetega reda enakosti, ki vsako leto dobi novo črko (zdaj je že LGBTQI2S), da bi zadostil potrebi po večji pravičnosti in enakosti. Člani so moralno najvišja in najbolj pomembna bitja, ki so kadarkoli hodila po planetu. Njihove pravice so nad vsemi drugimi pravicami, ki so pomembnejša od kateregakoli drugega družbenega vprašanja.

LIBERALNO KATOLIŠTVO Levičarstvo ateistično krivoverstvo, kjer je Jezus Kristus zamenjan z Eltonom Johnom.

LOOKIZEM Poniževanje ljudi, običajno žensk. Nasprotje feminizmu (glej FEMINIZEM).

MAINSTREAM Levo.

MEDNARODNO KAZENSKO SODIŠČE – Sodišče, sestavljeno iz levičarskih pravnikov Evrope in Tretjega sveta, ki se je zavezalo, da bo sodilo in kaznovalo Henryja Kissingerja, ker je preprečil komunistični udar v Čilu, s tem pa ljudi prikrajšal za brezplačno zdravstvo in šolstvo.

MEDNARODNA ZAROTA – Prodaja državnega premoženja tujcem.

MEDNARODNO SODIŠČE ZA ČLOVEKOVE PRAVICE – Skupina levih pravnikov, ki razsoja v korist LGBT, temnopoltih, izbrisanih, kriminalcev, teroristov.

MIR – Pomiritev in sodelovanje z diktatorji in teroristi.

MIROVNI PROCES – Prizadevanje za mir (glej MIR) oziroma proces, ki poteka tako počasi, da postane dolgčas tudi kriminalcem in teroristom.

MIRNI PROTESTI – Skupina levih protestnikov, ki z granitnimi kockami v rokah in spopadi s policijo zahteva revolucijo oziroma padec desno usmerjene vlade.

MIZOGINIJA – Ideologija moških, ki ne sprejemajo feminizma.

NATIVIZEM – Ideologija, ki meni, da nezakoniti priseljenci ne smejo uživati istih državljanskih pravic kot domačini.

NACIONALIZEM – Če ženska obtoži ilegalnega migranta, da jo je posilil.

NENASILNI PRESTOPNIKI – Tatovi, vlomilci, odvisniki.

NEOLIBERALEC – Človek, ki nekaj ve o ekonomiji, pa mu tega ne smejo priznati.

NEOLIBERALNI KAPITALIZEM Hudičeva ideologija, vzrok vseh ekonomskih in drugih težav v današnjem svetu. Neoliberalni kapitalizem se lahko uporablja kot psovka za tiste, ki nasprotujejo državni lastnini in podpirajo privatizacijo ali kot sredstvo za zastraševanje državljanov, da jim bo na primer neoliberalni kapitalizem vzel vse ugodnosti, ki so jih uživali. Opozorilo: izraz neoliberalni kapitalizem ne sme uporabljati v kontekstu pop-rock koncertov, drage športne opreme, mobilnih telefonov ali poceni letalskih kart in taksi službe.

NEPRIMERNO – Resnično, vendar izključno iz političnega razloga.

NEVLADNA ORGANIZACIJA – Organizacija, ki jo financirajo prek proračuna davkoplačevalci in opravlja dejavnosti, ki jih vlada ne. Nevladne organizacije so istočasno zakonodajni, izvršilni in sodni organ oblasti.

NI PRAVICE, NI MIRU – Dajte denar ali pa bomo protestirali in razgrajali.

OBČINA – Z mejo predpisana geografsko zaokrožena celota, ki loči eno politično elito od druge.

OBNOVLJIV VIR ENERGIJE – 200 metrov visoka vetrnica, ki stane milijon evrov in daje energije za manjši domači hladilnik.

OBSODBA POVOJNIH POBOJEV – Etno-mazohistični ritual domobrancev.

OROŽARSKI LOBI – Skupina ljudi, ki nasprotujejo mišljenju, da sta edina oborožena civilista bančni ropar ali muslimanski terorist.

PERFORMANS – Predstava, kjer se iz proračuna plačan diplomirani humanist slači na odru. Ne smemo mešati z ekshibicionizmom.

PLURALIZEM – Izražanje enakih ali podobnih političnih, verskih in svetovnonazorskih stališč na različen način.

PODJETNIK – Človek, ki brezobzirno izkorišča delavce in na račun njih ustvarja dobiček. Nasprotno kot javni uslužbenec (glej JAVNI USLUŽBENEC).

PODJETNIŠTVO – Ideologija podjetnikov (glej PODJETNIK).

POLITIKA – Eden od načinov, kako priti do davkoplačevalskega denarja.

POPULIZEM – Negativen pojav v demokraciji, ko aktualna vlada sledi željam ljudstva, ne pa levim elitam in parazitom proračuna.

POROKA – Arhaični heteroseksualni institut za zatiranje žensk in zlorabo otrok.

POSILSTVO – Zapeljevanje in osvajanje feministke.

POZITIVNA DISKRIMINACIJA – Oblika kaznovanja uspešnih in sposobnih posameznikov, običajno podjetnikov (glej PODJETNIK).

PRIMITIVEC – Človek, ki verjame v delitev in različnost med spoloma, ki verjame, da družino tvorita moški in ženska, ki si prizadeva za tradicionalne vrednote in podobne neumnosti, ki jih je moderni levičar odvrgel in se tako rešil spon preteklosti.

PRIVATIZACIJA – Zločin proti državljanom.

PROGRESIVNOST – Ideje leve ideologije.

PRORAČUNSKI PRIMANJKLJAJ – Izmišljotina neoliberalcev, da bi zmanjšali materialne pravice javnih uslužbencev. Po prepričanju levičarjev, primanjkljaja nikoli ni, tudi če so odhodki višji kot prihodki.

RASA – Družbeni konstrukt, ki je služil Evropejcem za zatiranje azijskih, afriških in ameriških staroselcev.

RASIST – Človek z najhujšo obliko moralne pokvarjenosti. Človeški jezik ne premore izrazov, da bi opisali zlobo človeka, ki je rasist. Rasist je običajno Evropejec. V novejšem času se pojavlja več različic rasistov: kulturni rasist (nasprotnik delitve proračunskih sredstev kulturnikom), verski rasist (nasprotnik islamizacije Evrope), politični rasist (nasprotnik levih političnih strank), prosvetni rasist (zagovornik zasebnega šolstva), zdravstveni rasist (zagovornik zasebnega zdravstva), socialni rasist (nasprotnik socialne države), vremenski rasist (človek, ki meni, da na manjšo produktivnost Grkov nhe vpliva vreme) in drugo.

RASIZEM – Ideologija rasistov, da bi se svobodno odločajo, s kom bodo delali in s kom ne.(glej tudi RASIST)

RAZLIČNOST – Del neoliberalne ideologije ki meni, da so ljudje med seboj različni.

RAZNOLIKOST – Oblika največjega možnega števila ljudi različne barve kože, spola, spolne usmeritve in nacionalnosti, vendar z minimalnim razlikovanjem glede ideološkega pogleda na svet.

REAKCIONAR – Človek, ki nasprotuje idejam LGBT.

RELIGIJA MIRU – Islam. Vse druge religije so militantne.

REPARACIJE – Denarja sredstva za poplačilo potomcev črnih sužnjem, ki so jih zasužnjili Evropejci, ko so prišli v ZDA.

RETARDIRANEC – Človek, ki išče delo v zasebnem sektorju.

REVŠČINA – Neposredna posledica neoliberalnega kapitalizma. Revščina se definira z višino socialnih prejemkov. Revščina nikakor ni povezana z dejanskim ekonomskim stanjem.

SAMOZAVEST – Oholost, narcisoidnost, individualnost.

SEKULARIZIRANA DRŽAVA – Država, kjer so vlogo cerkve prevzeli birokrati, nevladne organizacije, pravoverni novinarji in profesorji družboslovnih fakultet.

SEKSIZEM Vabilo na kavo ženski v dvigalu.

SOCIALIST – Glej KOMUNIST.

SOCIALNA PRAVIČNOST – Višji davki za še večji javni sektor.

SOCIALNO KONDICIONIRANJE – Vera v magično moč feminističnih institucij, da bi s prevzgojo spremenile milijon let staro moško slo po privlačnih ženskah, v tako moško slo, po katerem postanejo za moškega privlačne tudi debele in grde ženske.

SODOMIJA – Pošiljanje otrok k verouku.

SODSTVO – Organ, ki obsoja posameznike, ki nasprotujejo idejam multikulturalizma (glej MULTIKULTURALIZEM), reparacijam (glej REPARACIJE), obnovljivim virom energije (glej OBNOVLJIVI VIRI ENERGIJE), LGBT (glej LGBT), komunistom (glej KOMUNIST), javnemu sektorju (glej JAVNI SEKTOR) in drugemu, za kar si prizadevajo levičarji.

SOLIPSIZEM – Prepričanje, da so vsi od rojstva levičarji. Odkloni so možni zaradi napačne vzgoje.

SOVRAŽNI GOVOR – Zahteve po uravnoteženosti proračuna, deregulaciji, varčevanju oziroma vsakršna podpora kapitalizmu ali neoliberalizmu. Tudi izražanje ne dovolj pozitivnih stališč o LBGT, muslimanih, Romih in drugih.

SPECIZEM – Diskriminacija na podlagi vrste. Ljudje in živali imajo enake pravice.

SPOL – Skupek čustev, počutij, političnih stališč, želja in fantazij, ki vsakega posameznika opredeljujejo povsem individualno. V nazadnjaških časih so zmotno mislili, da spol definira struktura kromosomov, reproduktivnih človeških organov in endokrini sistem, danes je ta kvalifikacija nesprejemljiva tudi za živali (gay pingvini, lezbične srne)

SPOLNA IDENTITETA – Materializacija spolnega počutja, na primer transsubstanciacija penisa v vagino. Ljudje, ki to negirajo, so nevedni, bolni in nevarni.

SREDINSKA POLITIČNA OPCIJA – Leva politična opcija. (glej LEVA POLITIČNA OPCIJA)

STRATEGIJA RAZVOJA – Centralno planiranje.

SUBVENCIJA – Transfer denarja od davkoplačevalcev k prijateljem, ki zagovarjajo levičarske ideologije.

SVOBODA – Nošenje majice z likom Che Guevare.

SVOBODA GOVORA – Pozivanje na večjo obdavčitev podjetnikov in drugih zlobnih kapitalistov.

SVOBODNA IZBIRA – Umor človeškega zarodka v maternici.

TERORIST – Borec za svobodo.

TIRANIJA – Prevlada desničarskih idej. Nasprotno od demokracija (glej DEMOKRACIJA).

TRAJNOSTNI RAZVOJ – Gospodarski in tehnološki razvoj ljudi, ki so končali filozofsko fakulteto.

TRANSFOB – Zagovornik transfobije (glej TRANSFOBIJA).

TRANSFOBIJA – Zagovarjanje ideje, da so moški in ženske fizično različni.

TRANZICIJA – Časovno nedoločeno za promocijo idej feminizma, enakosti, raznolikosti, drugačnosti in drugega.

TRG DELA – Zatiranje delavcev

URBANOPozitivno, dobro, pametno, napredno, liberalno. Nasprotno od kmečko (glej KMEČKO).

USTAVA – Sveta knjiga etatizma, ki se ji pripisuje moč, da se z menjavo besedila lahko spreminja fizično realnost.

V IMENU MLADIH – V imenu Združene levice.

V IMENU NAŠIH OTROK – V imenu sindikata zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

V IMENU OČETA – V imenu Karla Marxa.

V IMENU SINA – V imenu Thomasa Pikettyja.

V IMENU STAREJŠIH – V imenu Karla Erjavca.

VKLJUČENOST – Prepričanje, da obstajajo osebe, ki jih je treba ne glede na okoliščine obravnavati drugače kot druge.

VOJSKA – Organizacija, ki nudi socialno varnost pomoč vrhunskih športnikom, pri delu v tujini (vojaška misija) pa izboljšuje življenjske pogoje tujcem.

ZAKON O DELU – Skupek regulacij, s katerimi se prepovedujejo različne oblike dela.

ZAKON O ŠOLSTVU – Zakon, ki predpisuje vzgojo otrok po politično korektnih idejah kolektivizma. V tem izobraževalnem procesu se mladi naučijo, kako pridobiti čim več novih pravic in se financirati iz proračuna.

ZAROTA – Prodaja državnega premoženja.

ZMERNA POLITIČNA OPCIJA – Glej LEVA POLITIČNA OPCIJA.

ZNANSTVENO SOGLASJE – Skupek birokratskih oddelkov znotraj akademije.