Značke

, , , , , , , ,

Včeraj je bilo na družbenih omrežjih zabavno opazovati levičarje, v kakšno zadrego so prišli zaradi Parade ponosa v Stockholmu. No, ni bila ravno običajna gay parada, vsaj organizator ni bil »pravi«. Parado je namreč organiziral Jan Sjunnesson, nekdanji odgovorni urednik časopisa Samtiden, ki je v lasti Švedskih demokratov, se pravi desno usmerjene politične stranke. Vabilo na parado je bilo objavljeno na Facebooku (https://www.facebook.com/events/1607616332820322/), posebnost pa je bila, da se bodo udeleženci parade sprehodili skozi muslimanski četrti – Tensta in Husby, kjer muslimanski priseljenci predstavljajo več kot 75 odstotkov vsega prebivalstva.

Potem ko so levičarji prišli k sebi in zajeli sapo, se je vsulo po Sjunnessonu. Poleg tega, da so mu oporekali svobodo govora, svobodo izražanja in svobodo združevanja (saj veste, to je domena levičarjev, ki si domišljajo, da najboljše vedo, kaj lahko kdo govori in kaj ne), je bila parada označena za »rasistično provokacijo«, levičarji so celo pozivali lokalne oblasti, naj parado preprečijo, ker gre za »sovražni govor proti muslimanom« (http://www.blazingcatfur.ca/2015/07/21/sweden-democrats-plan-gay-pride-parade-through-muslim-areas-leftists-and-gay-rights-groups-decry-the-parade-as-racist/).

Parada je kljub temu bila, udeležilo se jo je med 20 in 30 ljudi, še enkrat toliko pa je bilo novinarjev, čeprav so LGBT aktivisti pozivali medije, naj dogodek ignorirajo. Vendar niso, so pa levičarji napovedali proteste proti gay paradi. Ja, narobe svet, res.

Poglejte nekaj poročil: http://nyheteridag.se/demonstrerade-emot-jarva-pride-blev-misshandlad-for-att-hen-var-homosexuell/, http://swedishsurveyor.com/2015/07/29/lgbtq-activist-went-to-muslim-suburb-to-protest-against-pride-parade-assaulted-on-his-way-home/ ali http://www.ibtimes.co.uk/sweden-gay-march-through-mainly-muslim-area-stockholm-called-provocative-by-anti-racist-1513240.

Skratka, izredno zabaven dogodek. In poučen. Znova je bila razkrita levičarska dvoličnost.