Značke

, , , , ,

Skrajna levica želi zavreči tradicionalne evropske vrednote, kot sta varčnost in liberalni tržni principi. To je dejal Donald Tusk, predsednik Evropskega sveta, ko je govoril o tretjem paketu pomoči Grčiji.

Povedal je tisto, kar je logično: Evropa ne bo dopustila, da socialisti ponovno eksperimentirajo v imenu nekakšne alternative. Socializem se je do zdaj v zgodovini vedno izkazal za zgrešen projekt. In če katera država EU ne sprejme kapitalizma, naj zapusti EU in se preživlja sama. Seveda je to razburilo prvaka Združene levice Luko Mesca, ki je na svojem Facebook profilu zapisal: „Danes po svetovnih medijih odmeva izjava predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. (…) Če vam bo še kdo rekel, da gre v pribijanju Grčije na križ za ekonomijo. Prvi človek v EU ta trenutek je sam povedal, da je bolje, da Grčija ekonomsko kolapsira in grško prebivalstvo izstrada kot da Siriza uspe in politično okuži Evropo.“ (https://www.facebook.com/mesec.luka)

Ampak kaj je v resnici povedal Donald Tusk? Da v EU ne bodo dovoilili nobene socialistične revolucije, da sta evro območje in EU nastala na vrednotah prostega trga, na liberalni in krščanski tradiciji, ne pa na levičarskih socialističnih utvarah. Če kateri članici to ni všeč, naj zapusti EU. Grčija je imela priložnost, da zavrne pogoje EU in se poslovi iz evro območja. Ampak tega ni storila. Zakaj že? Zato ker Aleksis Cipras ve, da bi v tem primeru popolnoma kolapsirala, finančno in moralno bankrotirala.

(http://www.ft.com/intl/cms/s/0/f6872342-2bd2-11e5-acfb-cbd2e1c81cca.html#ixzz3g85JEIWh)

Nemci so radikalnim levičarjem v Grčiji, potem ko je nemški parlament potrdil tretji paket pomoči, že sporočili: Niti centa več vam ne damo!

.