Značke

, , , ,

»Posamezni muslimani lahko kažejo odlične kvalitete, toda vpliv te religije ohromi socialni razvoj tistih, ki ji sledijo. Na svetu ne obstaja močnejša retrogradna sila.«

Uganete, kdo je to izjavil o muslimanih in njihovi veri islamu? Kdo je opozarjal tudi na ekonomske posledice islamizacije? Predvsem pa – kdaj? To ni bil nihče drug kot sir Winston Churchill, ki je želo zgodaj prepoznal tudi zlo nacizma in fašizma ter za katerega se večina zgodovinarjev strinja, da je bil potem, ko je leta 1940 uradno postal britanski premier, glavni Hitlerjev nasprotnik, ne pa Roosevelt ali Stalin. Da pa je islam militantna vera, je spoznal že konec 19. stoletja. Zgornja stavka je namreč napisal leta 1899 v knjigi Reka vojne (http://www.baumanrarebooks.com/rare-books/churchill-winston/river-war/86295.aspx).

Zanimivo je, da je bil odlomek, kjer na straneh 248-250 kritizira muslimane, objavljen samo v prvi londonski izdaji, kasneje je »čudežno« izginil. Kar je po svoje razumljivo, saj je eksploziven in (za današnji čas najbrž) politično nekorekten. Tako zelo, da je angleška policija zaradi citiranja Churchilla pred lanskimi volitvami v evropski parlament aretirala Paula Westona (http://www.dailymail.co.uk/news/article-2614834/Arrested-quoting-Winston-Churchill-European-election-candidate-accused-religious-racial-harassment-repeats-wartime-prime-ministers-words-Islam-campaign-speech.html).

Tekst si lahko preberete tukaj (http://www.amren.com/news/2015/01/churchill-on-islam/), zato samo nekaj poudarkov. Churchill je bil britanski vojak, tudi v Afriki, ki je v bitki pri Omardurju v Sudanu sodeloval v enem od zadnjih napadov konjenice v svetovni zgodovini. Na lastne oči se je lahko prepričal o uničujoči militantnosti islama. Kako strašni so uroki, na katerih sloni islam in njegovi častilci! Fanatična blaznost pri človeku je prav tako nevarna kot hidrofobija pri psu,« je zapisal in opozoril na posledice prodora muslimanov globoko v notranjost črne celine, češ da se je njihov vpliv pojavil v mnogih državah, rezultat pa je: »Lahkomiselne navade, zanemarjanje sistemov kmetijstva, počasne metode poslovanja in negotovost premoženja obstajajo kjerkoli živijo ali vladajo prerokovi privrženci.«

In naprej: »Dejstvo, da mora vsaka ženska po mohamedanskem pravu pripadati nekemu moškemu kot njegovo absolutno premoženje, bodisi kot otrok, žena ali priležnica, pomeni, da suženjstvo ne bo dokončno izumrlo, dokler islamska vera ne bo prenehala biti velesila med ljudmi.« Daljnoviden, kot je bil, je opozoril tudi na morebitno islamizacijo Evrope: »In če ne bi bilo krščanstvo v zavetju močnih vej znanosti, proti katerim se je islam zaman boril, bi civilizacija moderne Evrope padla, kot je padla civilizacija starega Rima.« Resnično preroške besede glede na to, kar danes opazujemo v Evropi.

O multikulturalizmu sem pisal tukaj (https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/05/28/multikulturalizem-pod-krinko-antifasizma-resno-ogroza-zahodno-civilizacijo/), o negativnem vplivu islama na gospodarstvo Evrope pa tukaj (https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/02/16/zakaj-islam-ogroza-kapitalizem-ali-kako-so-socialisti-nasli-skupni-jezik-z-muslimani/).