Značke

, , , , ,

Na Švedskem beležijo skoraj 67 posilstev na 100 tisoč prebivalcev. Večino (med 75 in 80 odstotki) jih zagrešijo muslimani. Podatek je grozljiv, pretresljiv. In da me ne bo kdo obtožil ksenofobije, širjenja verske nestrpnosti ali še kaj hujšega, gre za uradne podatke Združenih narodov (http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/statistics/data.html) in neuradne švedskih organov pregona.

Marsikdo se bo vprašal, kaj na blogu, ki je namenjen predvsem ekonomiji, gospodarstvu in politiki, delajo muslimani, religija. Odgovor je preprost. Liberalizem oziroma ideje evropskega kapitalizma, na katerih je zgrajena zahodna civilizacija, podlago pa ji je dalo krščanstvo, ne ogroža samo vse bolj levičarska ali socialistična EU, ampak tudi islam, ki postaja na stari celini vse bolj nasilen. Zadnji teroristični napad na švedskega karikaturista Larsa Vilksa in kasneje na judovsko sinagogo v središči Köbenhavna dokazuje prav to. Muslimanskih napadov sredi Evrope je vse več. In ne gre samo za svobodo govora in ogrožanje suverenosti posameznih držav, gre za spopad dveh civilizacij, dveh različnih kultur in dveh različnih ekonomij. Na tem mestu se (tokrat in za zdaj) ne mislim ukvarjati z razlikami med islamskim in zahodnim gospodarstvom, zato samo na kratko.

V islamskih državah temelji gospodarstvo (kot vse druge oblike življenja) na šeriatskem pravu, medtem ko se je Evropa sekularizirala. To je omogočil pojav ekonomskega liberalizma v drugi polovici 19. Stoletja, ko so države (ZDA, Velika Britanija, Švedska in druge) po vseh kazalcih zelo napredovale in se razvijale. Takega pojava islamske države niso nikoli beležile. In medtem ko se je v zahodnem svetu krščanstvo umikalo za zidove cerkva in domov, ko ni bilo najbolj pomembno, da znaš sveto pismo na pamet, se islamski svet iz tega religioznega primeža ni nikoli rešil. In, kot zdaj kaže, se ga v doglednem času ne bo. Celo več. Muslimanski priseljenci, ki zadnjih 40 let preplavljajo Evropo, svoje islamske navade, poglede na svet in tudi poglede na ekonomijo skušajo na silo vsiliti zahodni civilizaciji. Tudi s terorističnimi napadi. Pri tem so našli v Evropi nekakšnega naravnega zaveznika – socialiste. Islamski pogled na ekonomijo je namreč v mnogem podoben socialističnemu, levičarskemu.

Islam sicer priznava zasebno lastnino, za katero pa skrbi moški. Tako je tudi ženska zasebna lastnina moškega. Prav tako islam skrbi, da ne prihaja do prevelike ekonomske neenakosti med ljudmi (izjema so šejki, kralji, imami in drugi, ki igrajo v islamu vlogo partije in so vsemogočni, njihova beseda je zakon), temveč zato, da imajo vsi dovolj za svoje osnovne potrebe. In ravno v tem so se levičarji našli v islamu, zato tudi spodbujajo priseljevanje muslimanov v zahodno Evropo, saj priseljenci izkoriščajo utopistične ideje evropskih socialistov o globalni enakosti in zagovarjanju človekovih pravic (socialisti celo pri posilstvih žensk v Evropi muslimanom zamižijo ne na eno, ampak na obe očesi, kot na primer na Švedskem, vendar o tem malo pozneje) ter tako postajajo najzvestejši volivci levice. Ideje o prostem trgu, univerzalnih človekovih pravicah, predvsem pravicah žensk (islamske države imajo, ne boste verjeli, svojo vzporedno Deklaracijo o človekovih pravicah v islamu, ki temelji na šeriatskem pravu), in drugo, na čemer je zgrajena zahodna civilizacija, ki se je do zdaj izkazala za najbolj uspešno v zgodovini človeštva, niso blizu muslimanom. Socialistom pa pač po potrebi.

In ker je bil tarča muslimanskega napada v Köbenhavnu švedski karikaturist, ki je gostoval na okrogli mizi o svobodi govora (ne, tega pojma muslimani ne razumejo, prav tako tudi socialisti ne), si poglejmo, kaj so muslimanski priseljenci prinesli Švedski. Kako jo bogatijo, če povzamemo levičarje pri spodbujanju multikulturnosti. Nič kaj v skladu s človekovimi pravicami in zahodnimi vrednotami. Švedska je imela leta 1975 »samo« 421 posilstev na leto (http://morningmail.org/sweden-section-18c-rape-statistics/), leta 2012 pa (po podatkih Združenih narodov) 6.324, kar pomeni 66,5 na 100 tisoč prebivalcev (http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/statistics/data.html). Povedano drugače, Švedska je iz ene najbolj prijaznih držav do žensk na svetu postala država, kjer je posilstev največ (takoj za Botsvano, ki je leta 2011 imela 90,6 posilstev na 100 tisoč prebivalcev). In kdo so krivci? Muslimani. To so uradni in neuradni podatki. In ti muslimanski priseljenci, ki jih je v tej skandinavski državi okoli 5 odstotkov vsega prebivalstva (po nekaterih podatkih do 9 odstotkov, vendar natančnega števila ni mogoče ugotoviti, ker jih je veliko ilegalnih priseljencev), zagrešijo med 75 in 80 odstotki vseh posilstev.

Posilstva na Švedskem (o levičarskem mitu o Švedski sem pisal tukaj: https://kavarnahayek.wordpress.com/tag/svedska/) so neposredna posledica prihoda muslimanskih prosilcev za azil, je pred tedni v Washington Postu zapisala Bethany Blankey (http://www.washingtontimes.com/news/2014/dec/29/bethany-blankley-christianity-exits-europe-crimina/?page=all). Po poročanju švedskega nacionalnega radia, je tretjina posiljenih žensk v glavnem mestu Stockholmu mlajših od 15 let, vendar oblasti predvidevajo, da je posilstev še več, saj večina ostane neprijavljenih. »Številke so v resnici mnogo večje – tudi od 400 do 900 odstotkov,« je poročal Daily Stormer (http://www.dailystormer.com/immigration-has-made-sweden-the-rape-capital-of-the-world/). Grozljivo pa je, da nekateri švedski politiki pravijo, da je posilstvo pri muslimanih pač oblika kaznovanja žensk, je poročal portal The Local. Tudi na področju kriminala nasploh so razmere podobne. Washington Post je zapisal, da so muslimanski priseljenci, odgovorni kar za 77 odstotkov kriminala.

Podobno je na Norveškem, kjer pa so zelo zaostrili politiko proti priseljencem. Zaradi kriminala so z Norveške predlani deportirali več tisoč muslimanov, rezultat pa je bil, da se je stopnja kriminala v tej državi zmanjšala kar za 31 odstotkov, sta poročala portala PoliticalEars in MuslimStatistic. (o levičarskih zablodah o Norveški sem pisal tukaj: https://kavarnahayek.wordpress.com/2014/12/26/zablode-levicarjev-o-domnevnem-norveskem-socializmu/).

Koliko je danes muslimanov v Evropi, ne ve nihče. Uradne ocene se gibljejo med 6,5 in 7,5 odstotka, neuradne pa že presegajo deset odstotkov. In, ali se spomnite: leta 1936 je bilo šest milijonov Nemcev članov Hitlerjeve nacionalsocialistične stranke, kar je takrat predstavljalo sedem odstotkov nemškega prebivalstva. Teh sedem odstotkov je kasneje, v manj kot desetih letih, povzročilo smrt 50 milijonov ljudi, je še zapisala Bethany Blankey v Washington Postu. Sicer je pa levičarski ekonomski program povsem enak NSDAP: (https://kavarnahayek.wordpress.com/2014/12/08/levicarski-ekonomski-program/).

Tukaj (https://kavarnahayek.wordpress.com/2015/01/28/levicarski-mit-o-uspesnosti-samoupravnega-socializma/) pa si lahko preberete, kako je bilo v samoupravnem socializmu.